piektdiena, 2011. gada 18. novembris

Svētki mums - mums, Latvija!

2011.gada Latvijas gadadienas svinībās teātra studijas "SILUETS" aktieri Signe un Nauris un režisore Randa piedalījās koncertā Jaunlutriņos, kur runāja stāstus par Latviju.
Nav šaubu - tikai viena mums viņa - Latvija, un ir tikai viena vieta šai zemē, kur pulcējas tik daudz latviešu vienuviet.


otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Dejas un stāsti par godu LATVIJAI

"Svecītes liesma iekustina labo zvaniņu, un tas zvana... izskan caur acīm, caur lūpām, ar vārdiem, ar rokas pieskārienu. Svētki mums - mums, Latvija. Mums vēla rudens nakts un zvaniņa dziesma. Deg svecīte, tai blakus cita un cita, un cita... tūkstošiem gaismiņu, tūkstošiem mūsu, svecīšu zvaniņu, vārdu un mīļuma, smiekli izskan, draudzīgie smiekli, kas starp mums, latviešiem, ir retums. Bet te tie skan! Redz, ko svecīšu liesmiņas dara ar sirds zvaniņiem! Viss pasaulē top iespējams. Svēts vakars pār cilvēkiem. Tas ir ko dzīvot un pārdzīvot. Lai skan!"


17. novembrī teātra studijas pieredzējušākie aktieri Signe un Nauris un režisore Randa viesosies Jaunlutriņos, kur kopā ar citiem bērnu un jaunatnes centra kolektīviem radīs svinīgu noskaņu par godu Latvijas 93 gadu jubilejai.
Tautas deju un sporta deju priekšnesumus caurvīs vienkārši, bet sirsnīgi stāsti un dzeja, ko sacerējuši dažāda vecuma latvieši, un skanēs ģitāras mūzika.
Ja vēlies uzzināt, ko mums nozīmē Latvija, tad esi laipni aicināts!
Domāju, ka mūsu domas sakrīt!

trešdiena, 2011. gada 9. novembris

SILUETS Saldus jauniešu forumā


5.novembrī siluetieši vadīja nodarbību Saldus jauniešu forumā Kalnos, reizē prezentējot arī savu projektu "Aktieris uz skatuves un dzīvē". Nodarbību apmeklēja piecpadsmit Saldus novada jauniešu komandas. Uzdevums, kas tika uzdots komandām, nebija viegls - atrast maksimāli daudz savstarpējos līdzsvara punktus -, bet visas komandas ar šo uzdevumu lieliski tika galā. Nodarbību gaitā pat atradās daudzi oriģināli līdzsvara punktu risinājumi.

Siluetieši piedalījās arī diskusijās par jauniešu nodarbinātību Saldū, kā arī nelaida garām iespēju izklaidēties vakara ballītē.

svētdiena, 2011. gada 25. septembris

Jaunās dalībnieces


Sveicam jaunos Saldus jauniešu teātra studijas SILUETS dalībniekus -
Elīnu, Mārīti, Melisu, Kristīni, Aneti un Egiju (nav bildē).
Meitenēm vēl viss priekšā - uzvedumi, koncerti un izrādes. Bet pagaidām ļausim viņām mierīgi mācīties teātra prasmes.

trešdiena, 2011. gada 21. septembris

Jaunais SILUETS vēl jaunāks


No šī gada jauniešu teātra studija SILUETS veido jaunu studiju, kurā tiek uzņemti jaunieši, vecumā no 6. līdz 9. klasei. Tātad, ja mācies pamatskolā un Tev ir vēlme kļūt par šīs teātra studijas dalībnieku, tad šī ir Tava iespēja!

Nodarbības notiek piektdienās plkst. 18:00

Programma ietver runas, skatuves kustības un aktiera meistarības vingrinājumus.
Mācīties teātri nozīmē sevis pētīšanu un attīstību. Iegūtās prasmes veicina personības veidošanos, tādējādi tās noderēs ne tikai uz skatuves, bet arī skolā, darba meklējumos un citur.

Ja vēlies iestāties teātra studijā, dodies uz Saldus BJC administrāciju vai sazinies ar teātra studijas režisori.

trešdiena, 2011. gada 7. septembris

Teātra studijas jaunā sezona - trešais gads Saldū : )

Sarosāties, jo tūlīt sāksies jaunā sezona, un mēs esam gatavi piepulcināt studijai jaunus un atraktīvus jauniešus, kas vēlas sevi pierādīt teātra mākslā!

trešdiena, 2011. gada 27. jūlijs

"Aktieris uz skatuves un dzīvē"

Viena no vasaras interesantākajām nedēļas nogalēm tika aizvadīta Saldus jauno aktieru projektā "Aktieris uz skatuves un dzīvē". Projekta pirmā diena notika Jaunlutriņu tautas namā, un šai dienā mums bija dažādas aktiermeistarības, kontaktimprovizācijas un komandas saliedēšanas nodarbības, kuras vadīja mūsu studijas labais gariņš Linda Strazdiņa un horeogrāfe Antra Austriņa. Pēc tam ciemojāmies "Lapeniekos" pie režisores, bet nākamo dienu pavadījām JIC "Šķūnis", jo mūsu uzdevums bija pirmajā dienā apgūto iemācīt Saldus jauniešiem. Projekta noslēgumā mēs atkārtoti turpat Šķūnī rādījām izrādi "Pirmais sniegs".
Šo dienu laikā ne tikai iemācījāmies daudz ko jaunu, bet arī lieliski pavadījām laiku.

pirmdiena, 2011. gada 20. jūnijs

Ieskats pirmizrādē un tās afterpārtijā!

Mūsu otrā lielā pirmizrāde "Pirmais sniegs" aizritēja ļoti labi - dzirdētas daudz patīkamas un jaukas atsauksmes, kas sasildīja sirsniņu, tāpēc tagad milzīgs prieks un gandarījums par paveikto.
Paldies kuplajam skatītāju pulkam!






Bildes no brīnišķīgā afterīša





ceturtdiena, 2011. gada 9. jūnijs

Tuvojamies finišam !

Tātad mēs tuvojamies finišam ar mūsu otro lielo izrādi - "Pirmais sniegs"
Esat mīļi un laipni gaidīti visi skatīties gribetāji uz pirmizrādi !
15.06.2011 pulkstens 20.30 Šķūnī! :)
Ieeja par ziedojumiem ...




sestdiena, 2011. gada 21. maijs

Izrāde "Spītīgā skuķe"

Mūsu pirmā izrāde bija Emijas fon Rodenas romāna "Spītīgā skuķe" dramatizējums. šo izrādi esam rādījuši Saldus BJC, Skrundā, Brocēnu kultūras namā, Liepājas BJC "Vaduguns" un Saldus kultūras centrā.
Dažas bildes no pēdējās izrādes, kas 18.maijā tika rādīta Saldus kultūras centrā kā dāvana Saldus novada labākajiem skolēniem.







  • muupirmmmmuusu pirma

svētdiena, 2011. gada 15. maijs

Saldus novada svētkos

Saldus novada svētkos mūsu klātbūtni varēja manīt uz jauniešu skatuves pagalmā pie Šķūņa. Tie trīs krāsainie, kas vadīja vienu no pasākuma daļām, bija mūsējie ;)


Signe, Ieva, Gints


Gints, Ieva, Signe

ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Egila Plauža dzejas krājuma atklāšana

Pavasarī seši teātra studijas aktieri - Elvis, Gints, Antra, Linda, Ieva un Nauris - izveidoja dzejas uzvedumu par godu saldenieka Egila Plauža 80 gadu jubilejai un viņa dzejas krājuma iznākšanai. Dzeja par dzeju un mīlestību, izmeklētā vintage stilā. Pavadījumu veidoja dziesminieks U.Fridrihsons.
"Lai lidotu, jābūt laimīgam
par to, ka spārni viegli..."

/E.Plaudis/