piektdiena, 2011. gada 18. novembris

Svētki mums - mums, Latvija!

2011.gada Latvijas gadadienas svinībās teātra studijas "SILUETS" aktieri Signe un Nauris un režisore Randa piedalījās koncertā Jaunlutriņos, kur runāja stāstus par Latviju.
Nav šaubu - tikai viena mums viņa - Latvija, un ir tikai viena vieta šai zemē, kur pulcējas tik daudz latviešu vienuviet.


otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Dejas un stāsti par godu LATVIJAI

"Svecītes liesma iekustina labo zvaniņu, un tas zvana... izskan caur acīm, caur lūpām, ar vārdiem, ar rokas pieskārienu. Svētki mums - mums, Latvija. Mums vēla rudens nakts un zvaniņa dziesma. Deg svecīte, tai blakus cita un cita, un cita... tūkstošiem gaismiņu, tūkstošiem mūsu, svecīšu zvaniņu, vārdu un mīļuma, smiekli izskan, draudzīgie smiekli, kas starp mums, latviešiem, ir retums. Bet te tie skan! Redz, ko svecīšu liesmiņas dara ar sirds zvaniņiem! Viss pasaulē top iespējams. Svēts vakars pār cilvēkiem. Tas ir ko dzīvot un pārdzīvot. Lai skan!"


17. novembrī teātra studijas pieredzējušākie aktieri Signe un Nauris un režisore Randa viesosies Jaunlutriņos, kur kopā ar citiem bērnu un jaunatnes centra kolektīviem radīs svinīgu noskaņu par godu Latvijas 93 gadu jubilejai.
Tautas deju un sporta deju priekšnesumus caurvīs vienkārši, bet sirsnīgi stāsti un dzeja, ko sacerējuši dažāda vecuma latvieši, un skanēs ģitāras mūzika.
Ja vēlies uzzināt, ko mums nozīmē Latvija, tad esi laipni aicināts!
Domāju, ka mūsu domas sakrīt!

trešdiena, 2011. gada 9. novembris

SILUETS Saldus jauniešu forumā


5.novembrī siluetieši vadīja nodarbību Saldus jauniešu forumā Kalnos, reizē prezentējot arī savu projektu "Aktieris uz skatuves un dzīvē". Nodarbību apmeklēja piecpadsmit Saldus novada jauniešu komandas. Uzdevums, kas tika uzdots komandām, nebija viegls - atrast maksimāli daudz savstarpējos līdzsvara punktus -, bet visas komandas ar šo uzdevumu lieliski tika galā. Nodarbību gaitā pat atradās daudzi oriģināli līdzsvara punktu risinājumi.

Siluetieši piedalījās arī diskusijās par jauniešu nodarbinātību Saldū, kā arī nelaida garām iespēju izklaidēties vakara ballītē.